eTwinning, parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, este o comunitate a școlilor din Europa, care oferă profesorilor o platformă de colaborare, comunicare, inițiere de proiecte şi schimb de informații, cea mai palpitantă comunitate educațională din Europa.
Aceste avantaje sunt completate de oportunitatea de a participa la evenimente de formare și seminarii online și de recunoaștere a muncii la nivel local, național și european prin acordarea de Certificate europene de calitate, Certificate naționale de calitate, Certificatul de Școală eTwinning, Premii eTwinning și Portofoliul eTwinning.
Colegiul Național „Grigore Ghica” se bucură cu un număr considerabil de Certificate de calitate naționale și europene, rezultate al implicării profesorilor și elevilor din școala noastră. De asemenea, colegiul nostru deține titlul de „Școală eTwinning” din anul 2018, ceea ce înseamnă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și a devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli.
Premiile Naționale eTwinning reprezintă o altă recunoaștere și apreciere a implicării școlii noastre. Evaluatorii externi și ambasadorii eTwinning au selectat și premiat câte 2 proiecte pe fiecare nivel de învățământ din cele 146 de proiecte depuse la nivel național. În sesiunea de proiecte din 2019/2020, colegiul a primit două premii, după cum urmează:
2019 - Premiul II – READ(Y), prof. coordonator Lidia Baroi – elevii clasei a IX- a B (acum clasa a XI-a B)
2020 - Premiul II – Are We So Different?, prof. coordonator Lidia Baroi - elevii clasei a IX-a D (acum clasa a X-a D)
Colegiul Național „Grigore Ghica” a ajuns pe lista câștigătorilor și la Premiile Europene eTwinning 2020, fiind selectat din cele 932 de proiecte trimise spre jurizare. Astfel a primit Locul al II-lea pentru proiectul I'm in LOVE with the GREEN EARTH, profesor coordonator Lidia Baroi.
Platforma eTwinning este o comunitate care aduce împreună sute de mii de profesori care își îmbunătățesc competențele cheie necesare secolului al XXI-lea prin implicarea în proiecte care se bazează pe colaborare, comunicare, pe schimbul de bune practici și idei, pe depășirea barierelor lingvistice și culturale.
Ne simțim onorați să facem parte din această comunitate.