Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – activități în proiectul ROSE

1

În cadrul Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi, Proiectul privind Învățământul Secundar, ROSE, cu subtitlul Sprijin și Unitate prin Competențe spre o Carieră Europeană de Succes (SUCCES), este deja în al treilea an de desfășurare.

Implicând un număr de 138 de elevi din clasele a XII-a și 98 de elevi din clasele IX-XI, atent îndrumați de 11 cadre didactice ale colegiului, principala activitate a proiectului este organizarea și desfășurarea programelor de pregătire suplimentară și remedială pentru examenul de Bacalaureat.

Programele de pregătire suplimentară și remedială sunt completate de alte activități, printre care se numără și cele de consiliere cu elevii. Astfel, joi, 18 martie 2021, în cadrul vizitei de monitorizare ROSE, desfășurată on line, patru profesori au prezentat activitățile desfășurate la clase, explicând impactul pozitiv și importanța acestor tipuri de activități în formarea elevului pentru viață, deoarece pe lângă suportul informațional pe care îl poate oferi profesorul, elevul are nevoie de abilități de viață, o combinație de atitudini, abilități de socializare și comunicare, trăsături de caracter, inteligență socială și emoțională, care îi va ajuta să înțeleagă mai bine realitate, să coopereze eficient cu alții, să ia decizii și să devină responsabili.

Activitățile prezentate au vizat:
„Conștientizarea sinelui”, prof. Daniela Pavel 
„Legătura dintre gânduri și emoții”, prof. Monica Ifrim 
„Întrebarea eficientă- cheia comunicării”, prof. Viorica Stegaru
„Valorile personale. Ce sunt și de ce am nevoie ele în viața de zi cu zi”, prof. Sonia Nicorici.

De asemenea, luni, 22 martie 2021, 3 profesori, un elev și un reprezentat al Consiliului de Administrație au participat la un webinar, condus de d-l Dorel Baitanciu, despre importanța educației incluzive, prin crearea unui mediu educațional deschis și lipsit de prejudecăți.

„A educa înseamnă a semăna înțelepciune și a culege răbdare.”

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web