Dorohoi News Logo

Gimnaziul „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi: Învățăm să prețuim apa!

Apa

În fiecare an, UN-WATER (United Nations Water) din cadrul O.N.U., identifică provocările şi stabileşte teme de larg interes, de actualitate, pentru Ziua Mondială a Apei. În acest an tema stabilită este „Valorificarea apei” (Valuing water).

Ziua Mondială a Apei, 22 martie 2021, este despre ceea ce înseamnă apa pentru oameni, adevărata ei valoare și modul în care putem proteja mai bine această resursă vitală. Apa înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. În gospodării, școli și locuri de muncă, apa poate însemna sănătate, igienă, demnitate și productivitate. În locurile culturale, religioase și spirituale, apa poate însemna o legătură cu creația, comunitatea și cu sine. În spațiile naturale, apa poate însemna pace, armonie și conservare. Înregistrând - și sărbătorind - toate diferitele moduri în care apa ne aduce beneficii vieții, putem aprecia în mod corespunzător apa și o putem proteja eficient pentru toată lumea.

Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi marchează şi în acest an această zi, prin intermediul concursului „Ce înseamnă apa pentru tine?” din cadrul proiectului judeţean “Apă pentru viață”, proiect inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene(C.A.E.J.). Acest proiect este coordonat de prof. Cazacu Angelica, prof. Ghebac Ovidiu, prof. Luca Otilia. Concursul din cadrul proiectului se află la a VI-a ediţie. 

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, marcat de epidemia de coronavirus SARS-CoV-2 și ca atare de învățarea online, concursul s-a desfășurat exclusiv online, folosind tehnologia(e-mail, rețele de socializare-whatsapp, facebook). Cu toate acestea, elevii au simțit nevoia să-și exprime opiniile legate de problematica apei și despre ce înseamnă apa pentru ei, astfel încât participarea a fost una foarte bună(16 școli din județ, 85 de elevi).

Elevii au fost provocați să răspundă la întrebarea ”Cum este apa importantă pentru casa ta și viața de familie, mijloacele de trai, practicile tale culturale, bunăstarea ta, mediul tău local?” prin intermediul celor trei secțiuni ale concursului – grafică, fotografie, prezentări power point, iar cele mai reușite lucrări au fost premiate. De asemenea, lucrările realizate de elevi (desene, postere, fotografii) au fost expuse în cadrul unei expoziții online(folosind aplicația padlet) postată pe site-ul școlii.

Sperăm ca anul viitor să putem derula acest proiect și ca atare concursul (activitatea principală a proiectului), în condiții de normalitate – întâlnirii față-în față și cu o participare cât mai numeroasă. (Prof. Cazacu Angelica)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web