Dorohoi News Logo

MOBILITATE VIRTUALĂ la Liceul „Regina Maria”, Dorohoi

1

Liceul Regina Maria, Dorohoi, a fost gazda celei de-a cincea mobilități din cadrul proiectului Erasmus+ „MY CULTURE-YOUR CULTURE-OUR CULTURE”.Tema acestei mobilități a fost muzica reprezentativă pentru cele 6 țări partenere: Romania, Turcia, Grecia, Portugalia, Italia și Croația, fapt pentru care, în cele 5 zile ale mobilității virtuale, organizată prin intermediul platformei Zoom, 229 de profesori și elevi au avut ocazia sa descopere artiști locali și naționali din toate cele 6 țări partenere, să asculte muzică tradițională și modernă caracteristică fiecărei țări în parte. Prima zi a început cu o scurtă prezentare a programului Erasmus si a proiectului nostru până în momentul de față .
 
Elevii și-au împărtășit impresiile despre importanța muzicii în viața lor, s-au întâlnit cu muzicieni români :George Enescu, Gheorghe Zamfir, Ciprian Porumbescu,Maria Tănase, turci: Talip Ozkan și Asik Veysel Satiroglu, greci:Portis Modugalkoganis și Vasil Tsiogisanis, cântăreața de muzica fado Mariza și muzicieni croați din regiunea Požega: Jurica Leikauff din Parni valjak, Veljko Valentin Škorvaga, Ivana Kindl, Vesna Pisarović, Dino Jelusić si au cântat muzica lor tradițională.
 
In a treia zi elevii au făcut o călătorie virtuală în Iași pentru a vizita cele mai importante puncte turistice ale acestui oraș plin de istorie, apoi au primit sarcina de a alege o melodie în limba maternă care să  descrie cel mai bine starea lor emoțională din timpul pandemiei și de a pregăti o traducere și explicații pentru alegerea lor. 

Înainte de testul final kahoot legat de cunoștințele culturale dobândite în cadrul acestei întâlniri, am avut ocazia să ascultăm imnul proiectului, o melodie pentru care textul a fost scris de profesorul croat Robert Begić iar muzica a fost compusa de Andra Frunza, elevă a liceului nostru. La final, toți profesorii și elevii au avut ocazia să își exprime opinia cu privire la această mobilitate și la acest proiect care le-a oferit o experiență de neuitat și ocazia de a-și face noi prieteni, de a întâlni o altă cultură, de a-și dezvolta abilitățile de muncă în echipă și de a-și îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză folosind diferite sisteme digitale instrumente. 

Disclaimer: Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta. (comunicat Liceul „Regina Maria” Dorohoi)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web