Dorohoi News Logo

Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Cîmpeanu: „E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”

profesor-elevi-scoala

Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Educației, cu privire la cadrele didactice care refuză să se vaccineze. Chiar dacă înțelege reținerile și problemele medicale ale profesorilor care nu doresc să se imunizeze împotriva Covid-19, Sorin Cîmpeanu a anunțat că s-ar putea să existe repercusiuni.

Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Educației, cu privire la cadrele didactice care refuză să se vaccineze și care stârnesc astfel nemulțumirea unei bune părți dintre părinții elevilor.

Sorin Cîmpeanu vorbește despre o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, care cer imunizarea profesorilor.

Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Educației. „Toate ipotezele sunt luate în calcul și analizate”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marți la Ploieşti că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești.

El a atras însă atenția că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”.

Aceștia ar dori ca la reluarea orelor în sălile de curs să participe doar cadrele didactice vaccinate. Referitor la această variantă, Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că este vorba doar despre o ipoteză, iar la acest moment toate ipotezele sunt luate în calcul și analizate.

„Presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a declarat Sorin Cîmpreanu.

În context, ministrul a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web