Joi, 22 aprilie, de ZIUA PĂMÂNTULUI, elevi, părinți și cadre didactice de la Școala Dimitrie Brândză Viișoara au reușit împreună să realizeze o frumoasă activitate de strângere a gunoaielor din apropierea grădiniței și a școlii.
Entuziasmați și încurajați de o zi plăcută de primăvară – vară, preșcolarii, coordonați de către prof. Bejinariu Anca Mihaela, directorul școlii și educatoarea Dobrincu Valentina au realizat lucrări de pictură ale unor desene cu forma pământului, au realizat, de asemenea un puzzle reprezentând harta lumii; doamna educatoare le-a prezentat piticilor globul pământesc arătându-le forma exactă a pământului. Și, pentru ca preșcolarii să înțeleagă și mai bine cum stau lucrurile, aceștia au realizat o formă a pământului, unindu-și mânuțele, în curtea grădiniței.
Spre după-amiază a venit rândul elevilor să-și arate dragostea față de planeta care ne găzduiește. Îndrumați de către cadrele didactice, Ceică Cristina Luminița, Moscalu Maria, Băeșu Marius, Antonesei Mihaela Nicoleta, Hurmuz Despina, elevii au fost ca niște albinuțe de harnici. Menționăm că activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Primăria Viișoara, reprezentată de dl primar, Rîmbu Laurențiu Constantin, care ne-a asigurat mănuși și saci.
Vineri, 23 aprilie, de ZIUA INTERNAȚIOANLĂ A CĂRȚII, a avut loc un deosebit eveniment la Grădinița Viișoara. Deosebit, deoarece părinții și preșcolarii au avut ca oaspete pe doamna Maria Gheorghiu, executive director și cofondatoare a Asociației OvidiuRo București, care, împreună cu cadrele didactice, Bejinariu Anca Mihaela, directorul școlii, Dobrincu Valentina, Epure Violeta și Bărăncianu Daniela, au pus în aplicare Atelierul de lecură pentru preșcolari și părinți, din cadrul Programului național „Cintește-mi 100 de poveștiˮ.
Atelierul s-a desfășurat în curtea grădiniței unde, doamnele de la Asociația OvidiuRo, au purtat discuții cu părinții și preșcolarii despre importanța lecturii și mai ales despre cum să-i învățăm pe copii să iubească poveștile, cărțile și lumea minunată care li se dezvăluie. Legat de acest program menționăm că în vara anului trecut s-a desfășurat un Atelier de literație sub îndrumarea doamnei învățătoare Oprea Lidiia și un Atelier șotron, iar la începutul anului școlar Grădinița Viișoara a fost dotată cu o GrădiBiblioteca.
Drept recompensă pentru răbdarea și interesul dovedit micuții de la grădiniță au fost recompensați de către Asociația OvidiuRo cu câte o cărticică plină cu aventuri, pentru că, așa cum spune un vechi proverb african˸ „Este nevoie de un sat întreg, să crești un copil!”
Consilier educativ, prof. Ceică Cristina Luminița