Dorohoi News Logo

Elevi din Șendriceni formați prin stagii de pregătire în străinătate

1

Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuta Sendriceni implementeaza in aceasta perioada proiectul ERASMUS + Experiențe și perspective profesionale în domeniul alimentației publice și industriei alimentare moderne, cu numarul de identificare 2020–1–RO01–KA102–079233

Proiectul are  perioada de implementare de la 1 septembrie 2020 la 30 noiembrie 2021 si un buget de 87.932 EUR.

Parteneri din proiect sunt din Spania (Valencia Sistema Practicess.l. ESMOVIA) si Italia (Nicotera GIOVANI PER L'EUROPA)

Obiectiv principal al proiectului este dobândireași aprofundarea competențelor profesionale practice stabilite in standardele de pregătire profesională in condiții reale de muncă prin efectuarea de stagii de pregătire practică la agenți economici viabili din spațiul european.

In cadrul proiectului vor fi organizate doua fluxuri de cate 14 elevi si doua cadre didactice care vor efectua stagii de formare la agenti economici din domeniul industriei alimentare si cel al alimentatiei publice/turismului si activitatilor conexe.

Pe parcursul celor 3 săptămâni de stagiu elevii vor participa la activități de instruire practică într-un mediu real de muncă, în cadrul departamentelor unor restaurante, fabrici de industrie alimentară și brutării-patiserii (deservirea utilajelor, cunoașterea proceselor tehnologice specifice industriei alimentare, urmărirea parametrilor tehnologici de lucru, igienizarea utilajelor și aparatelor specifice), activități de instruire SSM, de igienă a muncii, activități de dezvoltare personală, culturală și lingvistică.

In urma derularii stagiilor se preconizeaza îmbunătățirea performanțelor pentru pregătirea practică ale elevilor care studiază la profilul industrie alimentară și alimentație publică prin valorificarea abilitaților, competențelor și atitudinilor dobândite de participanții la mobilitate, formarea, dezvoltarea competentelor, atitudinilor, abilitaților practice în domeniile în care se pregătesc, validate prin certificatul Europassmobility, îmbunătățirea performanțelor de comunicare, creșterea inserției profesionale și îmbunătățirea perspectivelor de carieră, formarea în cadrul mobilităților a motivației pentru învățarea spiritului organizatoric, antreprenorial si a stimei de sine, o mai buna inserție a absolvenților pe piața muncii europeneși chiar în mediul universitar, sprijinirea comunității locale prin furnizarea de persoane calificate în domeniul procesării alimentelor, a calității serviciilor oferite in unitățile de alimentatie publicăși turism, creșterea numărului de parteneriate încheiate din cadrul programului Erasmus+.

In prezent se deruleaza activitatile din cadrul primului flux, un grup de 14 elevi si doua cadre didactice desfasoara activitatile planificate in Valencia - Spania.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web