Dorohoi News Logo

Şcoala de vară „Ne distrăm şi învăţăm”, pe ultima sută de metri FOTO

scoala de vara

Penultima zi din cadrul Şcolii de vară „Ne distrăm şi învăţăm”, care are loc la Şcoala nr. 7 „Al.I. Cuza” din Dorohoi a fost dedicată jocurilor distractive care se bazează pe cultura generală şi pe spiritul de solidaritate.  Copiii care au participat s-au bucurat zilnic de câte o activitate nouă,  îmbinând libertatea ultimelor zile de vacanţă cu nerăbdarea de a reveni la şcoală.

„Am desfăşurat cu copiii jocul Insula cunoaşterii şi Ajută-mă, frate! Primul este un joc distractiv care se bazează pe cultura generală. Copiii au fost împărţiţi în echipe, iar fiecare copil avea o jumătate de ziar care se presupunea că era insula. Echipele îşi adresau pe rând întrebări de cultură generală, iar câştigătoare este echipa care rămâne cu insula cea mai mare. Al doilea este un joc care dezvoltă cooperarea, colegialitatea. Este un joc extraordinar de plăcut, distractiv şi educativ pentru copii”, a spus prof. Elena Dănilă.

Pe lângă jocurile distractive, copiii au participat şi la o discuţie liberă care a avut ca temă „Legile copilului” sau au completat rebusuri. Cadrele didactice care îi coordonează spun că organizarea unei şcoli de vară are un efect benefic asupra copiilor.” Sunt mai liniştiţi decât la orele de curs, atmosfera din timpul jocurilor  care presupun participarea în echipă demonstrează o implicare totală din partea lor. Având în vedere faptul că nu toţi copiii au posibilitatea să meargă în tabere, în excursii sau cu părinţii, copiii îşi doresc să vină la şcoală.” 

Şcoala de vară urmează să se încheie cu o mini discotecă, unde vor exista şi concursuri cu premii. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web