Dorohoi News Logo

Echipa de dezbateri a CN „Grigore Ghica”, încântată de experienţa de la Bacău

Echipa de dezbateri a CN Grigore Ghica

În perioada 26-28 august 2011, Centrul de Agrement "Valea Budului" din judeţul Bacău a găzduit etapa regională pe zona nord-est a Concursul Naţional "Tinerii dezbat". La eveniment au participat 18 echipe a câte trei elevi şi câte un profesor coordonator din toate colţurile Moldovei. Dorohoiul a fost reprezentat de echipa de dezbateri a Colegiului Naţional „Grigore Ghica”, coordonată de prof. Otilia Puiu, iar Botoşaniul a fost reprezentat de CN „Mihai Eminescu”, CN „Octav Onicescu”, CT „Gheorghe Asachi” şi Grup Şcolar „Elie Radu.”

Echipa de dezbateri a CN „Grigore Ghica” a câştigat două runde din trei, cu licee de prestigiu din Moldova. „Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a participa alături de şcoli foarte pregătite. Este o satisfacţie foarte mare să vezi că elevii ştiu să contraargumenteze, să folosească dovezi şi să formuleze întrebări pertinente”, a spus îndrumătorul echipei, consilier educativ, prof. Otilia Puiu.

Cei din echipă se declară încântaţi de această experienţă, în urma căreia au reuşit să lege noi prietenii. „Concursul ”Tinerii dezbat” ne-a lăsat o impresie foarte bună şi ne bucurăm că am reuşit să ne împrietenim cu cei de acolo. Competiţia a fost destul de strânsă şi chiar dacă am avut două meciuri câştigate, a trebuit să dăm ce am avut mai bun ca să ajungem aici. Credem că echipa cea mai bună a fost cea a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, dar şi cei de la Colegiul Naţional „Cuza Vodă” din judeţul Vaslui s-au ridicat la un nivel foarte înalt”, au spus membrii echipei de la CN „Grigore Ghica”.
Trofeul concursului a fost câştigat de echipa Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Pe viitor, se doreşte înfiinţarea unui club local de debate, unde să participe elevi de la toate liceele dorohoiene. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web