Dorohoi News Logo

Bac 2011: Elevii au suţinut proba obligatorie a profilului

bac

Proba a doua din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a fost susţinută astăzi, 31 august 2011. Proba obligatorie a profilului a fost Istoria Românilor pentru cei de la filiera umanistă, iar pentru profilul real proba obligatorie a fost matematica. La matematică, elevii au avut de rezolvat trei subiecte importante, de câte 30 de puncte. La primul dintre ele trebuiau rezolvate şase cerinţe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuaţie cu logaritmi şi o problemă cu procente. Subiectul al doilea a cuprins două cerinţe, calcularea determinantului unei matrici şi definirea legii de compoziţie a unei mulţimi de numere reale. Subiectul al treilea, cel mai dificil, a conţinut probleme cu funcţii.

Subiectele la istorie au fost formate din trei subiecte ample. Cel mai important şi dificil a fost subiectul al III-lea, unde absolvenţii au avut de elaborat în aproximativ două pagini un eseu despre statul român in secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea. Candidaţii au trebuit să precizeze, printre altele, fapte care au contribuit la consolidarea statului român modern, dar şi acţiunile prin care România s-a implicat în relaţiile internaţionale.

La primul punct, elevii au primit două paragrafe, unul privitor la cnezatele româneşti din Oltenia în prima jumătate a secolului al XIII-lea, iar al doilea a fost legat de entităţile româneşti de la Sud de Carpaţi şi invazia mongolă din 1241. Punctul al doilea a cuprins tot un text, de data aceasta despre Spania în epoca modernă. Primele doua subiecte au avut câte 7, respectiv 6 cerinţe pe textele date. Fiecare subiect valorează 30 de puncte. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web