Dorohoi News Logo

Universităţile îi scutesc de taxe pe copiii şomerilor sau ai pensionarilor

universitate

În urma celui mai slab Bacalaureat din ultimii 20 de ani, universităţile din întreaga ţară se luptă pentru a-şi ocupa locurile disponibile. Dacă în alţi ani exista o concurenţă acerbă pe locurile de la buget şi taxă, anul acesta absolvenţii de liceu au fost mai puţini decât locurile de la universităţi.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri a fost cel al unei universităţi din Iaşi care propunea înscrierea la facultate fără diplomă sau adeverinţă de bacalaureat. Intervenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a făcut ca unitatea de învăţământ să renunţe la idee. Cu toate acestea, universităţile particulare au căutat alte metode de atragere a studenţilor. Spre exemplu, la Universitatea “Spriu Haret”, taxa de înscriere este de 80 de lei. Excepţie fac tinerii aflaţi în întreţinerea părinţilor care au ca sursă de venit agricultura, cei care sunt copii de cadre didactice sau copiii care au părinţi pensionari sau şomeri.

La Universitatea “Dimitrie Cantemir” taxele de şcolarizare sunt moderate şi pot fi plătite integral, cu o reducere de 10%. Admiterea se face prin concurs de dosare. Universitatea “Vasile Goldiş” nu percepe taxe de înscriere, iar taxele de şcolarizare pot fi achitate chiar şi în patru rate. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web