Dorohoi News Logo

Colegiul Naţional Grigore Ghica Dorohoi îşi aşteptă cursanţii

Daniela-Azoicai

Colegiul Naţional „Grigore Ghica” a finalizat pregătirile pentru începerea noului an şcolar; aici s-au executat deja toate operaţiunile legate de curăţenie, igienizare, deratizare şi dezinsecţie.

„În momentul de faţă instituţia noastră îşi aşteaptă elevii cu porţile deschise. Am făcut tot ce trebuia pentru a le asigura cursanţilor noştri condiţii proprii studiului”, ne-a declarat Dana Azoicăi, director la C.N. „Grigore Ghica”.

Cu privire la numărul de elevi care au ales să facă liceul la Ghica, conducerea ne-a asigurat că cererea pentru un loc în liceu a rămas la fel de mare, însă ceea ce a scăzut este nivelul mediei de intrare. Dacă în anii anteriori media pentru toate profilele pe care le oferă Ghica este de peste 7, acum aceasta a scăzut drastic. Au intrat la acest liceu şi elevi cu medii de 5 sau chiar 4,50. Anul trecut la Ghica s-a aprobat înfiinţarea a zece clase de-a noua, iar anul acesta liceul nu a avut vreo problemă cu umplerea acestor clase, toate locurile fiind ocupate.

„Anul trecut consiliul profesoral a propus şi s-a aprobat un număr de 10 clase de-a noua, în condiţiile în care de obicei se propuneau opt clase. Din acest punct de vedere vreau să vă spun că planul de şcolarizare a fost îndeplinit, încă de la prima etapă de repartizare a elevilor conform cererilor şi opţiunilor lor, s-au completat cele 10 clase. Ce pot să remarc eu, ca director şi ca privire de ansambul este faptul că faţă de alţi ani, referitor la primele medii, acestea s-au păstrat în aceeaşi notă, în schimb mediile ultime de intrare sunt foarte mici. Am avut surpriza de a vedea că în aceeaşi clasă vor învăţa copiii cu rezultate foarte bune şi copiii care abia dacă au luat capacitatea. Elevii noştri sunt foarte buni, însă actual se vede acest decalaj mare între copiii care au note şi medii foarte mari şi elevii care au note şi medii mai mici. Aceştia ajung să înveţe în aceeaşi clasă şi acest lucru îngreunează situaţia generală  pentru că unii prind mai repede, iar alţii nu; aşa că de multe ori profesorii sunt obligaţi să insiste foarte mult pe unele aspecte igonorându-le pe altele. Este un soi de paradox”, a adăugat directorul. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web