Dorohoi News Logo

Evaluare Națională 2022: Promovabilitate de 75,6% în județ după afișarea rezultatelor finale!

rez evaluare natinale_d

La examenul de Evaluare Națională, în  județul Botoșani, rata de participare a fost de 95% la Limba și  literatura română și de 94,9% la Matematică. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 75, 5% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare este 75,6%, comparativ cu media națională de 82,4%.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 285 de contestații, dintre care 180 au fost la disciplina Limba și  literatura română și 105 au fost înregistrate  la disciplina Matematică. În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 82 de candidați au primit o notă mai mare, iar la disciplina Matematică 52 de candidați au primit o notă mai mare. Au primit o notă micșorată, în urma soluționării contestațiilor, 73 de candidați – la disciplina Limba și literatura română și 28 de candidați la disciplina Matematică.

Numărul absolvenților  care au obținut media 10 (zece) la examenul de  Evaluare Națională nu s-a schimbat după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală de la EvNat – 80% - şi media anilor de gimnaziu - 20%.    Între 4 şi 11 iulie, va avea loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții de clasa a VIII-a şi părinții acestora, asistați de diriginți. Atragem atenția că orice opțiune greșită poate duce la o repartizare nedorită!  

Pe 14 iulie se va derula repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023. 

Felicitări tuturor absolvenților, succes la următoarea etapă -  admiterea în învățământul liceal și alese mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit pe candidați.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web