Dorohoi News Logo

IȘJ Botoșani: Rezultatele examenului național de bacalaureat după contestații

Bac 2022_1

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 74,12% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare este 76,2%, comparativ cu anul școlar anterior când a fost 68,3%.

7 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani, respectiv: Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani și Gîrțu Anamaria Adelina de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Astfel, județul Botoșani își păstrează locul în topul primelor județe raportat la numărul mediilor de 10.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 1356 de contestații, dintre care 619 au fost la disciplina Limba și literatura română, 345 de contestații au fost la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 392 de contestații au fost înregistrate la proba la alegere (proba Ed)). În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 33,06% dintre candidați au primit o notă mai mare cu 0,5 p, 31,72 % au avut nota mărită cu 0,5-1p, 9,85% au avut nota mărită cu mai mult de 1 punct, și doar 1% dintre candidați au primit o notă mai mare cu 1,5 puncte. Au fost și situații de micșorare a notei inițiale, 24,37% dinte candidați primind note micșorate cu 0,5 până la 1,5 puncte. La proba obligatorie a profilului  55,49% dintre candidați au primit nota mai mare cu până la 1,5 puncte, iar 44,51% au primit o notă micșorată. În ceea ce privește proba la alegere a profilului, 62,97% dintre candidați au primit o notă mai mare cu până la 1 punct, și 37,03% au avut nota micșorată.

Clasamentul liceelor, după promovabilitatea la bacalaureat, este anexat în galeria FOTO.

Felicităm absolvenții care au obținut rezultate excepționale la examenul de bacalaureat, precum și pe toți cei care l-au promovat.

Dorim mult succes la admiterea în învățământul superior, la integrarea în câmpul muncii și în viață, tuturor absolvenților!

Mulțumim fiecărui coleg profesor și informatician implicat în buna organizare și desfășurare a examenului. Mult succes, în continuare!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web