Dorohoi News Logo

Liceul „Alexandru Vlahuță” Șendriceni prezent la tabără de agricultură de precizie pentru elevii și profesorii liceelor agricole - FOTO

1 AgriTech Camp

Opt elevi și doi profesori de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță" Șendriceni au participat la AgriTech Camp, prima tabără de agricultură de precizie dedicată liceenilor și profesorilor din cadrul liceelor agricole din România, care a avut  loc la București între 30 iunie și 3 iulie 2022.
 
Organizată de Asociația E-Civis, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, tabăra AgriTech Camp și-a propus să familiarizeze liceenii și profesorii din cadrul liceelor agricole din România cu ideea de agricultură de precizie.

Au fost 4 zile pline pentru elevii și profesorii de la:Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță, Șendriceni, Liceul Tehnologic Agricol "M. Kogalniceanu" Miroslava, Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias”, Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau", Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Geoagiu, Liceul Demostene Botez Trusesti. S-a prezentat robotul căine Nero, s-a vizitat  Universitatea De Știinte Agronomice și Medicină Veterinară București care au impresionat pe participanți atât cu baza experimentală existentă, cât mai ales cu calitatea personalului didactic, au fost invitați: Ionut Dumitru de la Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România si Gheorghe Marian care au vorbit despre aspectele extrem de practice din agricultură.

Printre conceptele pe care organizatorii le-au prezenta în cadrul acestui eveniment se numără: noțiunea de agricultură de precizie, prezentarea diverselor tehnologii din agricultură și a provocărilor acestora, introducerea în gândirea algoritmică, introducere în programare cu blocuri de cod și Java Script pentru a înțelege conceptele de bază în funcționarea tuturor acestor tehnologii.

„În contextul în care politica Green Deal a Uniunii Europene prevede, printre altele, măsuri de reducere cu 50% a nivelului de utilizare a pesticidelor, reducerea pierderilor de nutrienți cu cel puțin 50% și reducerea cu 50% a vânzărilor de substanțe antimicrobiene pentru animale până în 2030, tehnologia – mai exact agricultura de precizie - este cea care poate sprijini zona agricolă să atingă aceste ținte. În acest sens dorim, alături de partenerii noștri, să pregătim viitorii fermieri și viitorii specialiști în agricultură să folosească în beneficiul lor tehnologiile existente“, afirmă Ana-Maria Stancu, Președinte E-Civis.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web