Dorohoi News Logo

Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Iacobˮ Dorohoi - FOTO

Revedere (1)

După îndemnul Psalmistului David din Psalmul 132,2 „Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!ˮ, absolvenții promoției 2008-2012 ai Seminarului Dorohoian s-au reîntâlnit după 10 ani, Luni 25 iulie 2022.

Întâlnirea a debutat în Sala de Festivități cu oficierea slujbei de Tedeum pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile acordate pe parcursul celor 10 ani care au trecut de la încheierea studiilor seminariale. De asemenea au fost pomeniți ctitorii, profesorii și elevii seminarului care au trecut în veșnicie, între aceștia amintim pe Părintele Profesor Constantin Muha Directorul din acea vreme și Părintele Profesor Vasile Cojocaru.

Absolvenții împreună cu familiile lor, însoțiți de cadrele didactice s-au deplasat apoi spre sala de clasă unde au învățat, aici au răspuns prezent la strigarea catalogului, și-au prezentat realizările din ultimii 10 ani și s-au depănat amintiri din anii de seminar. Cadrele didactice au fost încântate de cele auzite și au adresat câteva cuvinte, felicitându-i că nu au uitat de acei frumoși ani.

Acestă promoție au avut ca diriginte pe doamna Profesor Ignat Cristina Ionela, ce a fost ca o mama pentru fiecare elev, atâț pe parcursul anilor de studiu cât și după aceea. Dintre absolvenți o parte slujesc Biserica ca profesori de religie și cântăreți bisericești, unii și-a ales o carieră în poliție sau jandarmerie, iar o altă parte au plecat în afara granițelor țării, toți oameni de nădejde atât pentru Biserică cât și pentru patrie.

Părintele Director Constantin Muha a fost evocat de către absolvenți si profesori, fiecare amintindu-și cu drag de vocea sa cristalină, de chipul său blând și de sfatul părintesc. Părintele continuă să fie un model pentru fiecare absolvent, numele acestuia contopindu-se cu cel al seminarului.

Absolvenții au fost apoi la mormântul Părintelui unde s-a săvârșit un Trisaghion și a fost aprinsă câte o candela. Spre seară absolvenții au luat cina împreună cu profesorii. Revederea a fost plină de emoție, s-au împărtășit gânduri frumoase și planuri de viitor; aștepând cu nerăbdare următoarea reîntâlnire. 

Mulțumim Bunului Dummnezeu, tuturor celor care au făcut posibilă această revedere și cadrelor didactice participante. (Prof. Pușcașu Ionuț-Viorel - Promoția 2012)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web