Dorohoi News Logo

Activitate de diseminare a activităților desfășurate în cadrul Proiectului „FII PRIETEN CU TINE, FII PRIETEN CU LUMEA” - FOTO

activitate 12

Luni, 21 noiembrie 2022, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice partenere în proiectul extracurricular „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea!”. Inițiat de către cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”, Dorohoi, acest proiect se dorește a fi startul unei serii de activități educative ce vor fi concepute, organizate și desfășurate pe tot parcursul anului școlar 2022-2023.

Lansat cu ocazia Săptămânii Educației Globale (14-20.11.2022), proiectul „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea” are scopul de a creşte gradul de conştientizare a tinerilor/elevilor/copiilor/părinților cu privire la provocările lumii de azi, precum şi de a iniţia dezbateri, de a dezvolta gândirea critică şi de a formula întrebări şi opinii referitoare la teme relevante, cum ar fi „prietenia” și „salvarea omenirii”. Lectura cu voce tare și filmul reprezintă un instrument prin care elevilor li se oferă experienţa unei trăiri emoţionale şi a comunicării cu ceilalţi, făcând schimb de idei şi cultivând un grad mai înalt de înţelegere reciprocă.

Proiectul s-a defășurat, având ca parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Biblioteca Municipală Dorohoi și școlile care s-au înscris: Școala Gimnazială „Al.I.Cuza”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Nr.1 – Dorohoi, Școala Gimnazială Cornerstone, Școala Gimnazială Nr. 1- Dumeni, Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” – Broscăuți, Școala Gimnazială Gheorghe Coman - Brăești, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” – Pomîrla, Școala Gimnazială Nr.1 - Hilișeu-Horia.

Pe parcursul săptămânii, cel puțin 20 de cadre didactice (prof. înv.primar, profesori care predau la gimnaziu diferite discipline- limba română, limba franceză, limba engleză, matematică, istorie -, diriginți) au abordat tema proiectului – prietenia – în diverse moduri, adaptând conținutul clasei de elevi și grupei de vârstă în mod autentic, creativ și plin de inspirație pentru toți cei implicați în activitate (elevi, cadre didactice, părinți).

Prin prezența doamnei Luminița Anisia, bibliotecar al Bibliotecii Municipale Dorohoi - secția copii, evenimentul s-a bucurat de sprijinul unei instituții culturale care joacă un rol extrem de important în orice demers ce promovează educația prin lectură.

Activitatea de diseminare a presupus prezentarea, pe scurt, pe baza unei fișe de activitate puse la dispoziție de echipa de proiect, a tehnicilor folosite, a pașilor parcurși în atingerea obiectivelor și a impactului avut asupra comunității. După două ore de discuții pline de inspirație, într-o atmosferă prietenoasă, cu zâmbete și recunoștință, cei prezenți au putut oferi feedback întregului proiect.

„Mi-au plăcut caracterul practic și ideile originale ale fiecărui participant cu privire la abordarea temelor propuse în proiect. / Mi-a plăcut atât materialul prezentat la final, cât și activitatea susținută de fiecare cadru, în parte. / Mi-a plăcut modul plăcut în care elevii au reacționat și au participat. / Mi-au plăcut ambientul creat și deschiderea celor prezenți. / Activitățile propuse în acest proiect contribuie la dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor, de ascultare și de citit-scris, dar si a celor sociale și de relaționare. / Am învățat din experiența celorlalți, am văzut metode diferite și interesante de abordare a lecțiilor, care, în mod cert, vor reprezenta un punct de plecare în activitățile ulterioare. / Am aflat despre importanța lecturii cu voce tare și despre tehnica „Arborele lui Sapiro.” / „Prietenia” este cuvântul cheie. / Consider că modalitățile diverse de desfășurare a activităților propuse, alese de către colegii mei, sunt exemple de bune practici pentru mine.
 
Recomandările celor prezenți au reprezentat cartea de vizită a acestui proiect – „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea!”.

Să continuați să ne binedispuneți cu astfel de activități.
Întâlniri o dată la două luni.
La cât mai multe activități de acest gen!
Țineți-o tot așa!
La cât mai multe întâlniri!
A fost totul la superlativ!
Doar mulțumiri și felicitări din tot sufletul!

Coordonatori proiect – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”: prof. Luca Otilia-Stela, prof. Mihai Iordana, prof. Antonescu Cătălina, prof. Sandu Mirela-Cristina

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web