Dorohoi News Logo

Activitate extracurriculară la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi - FOTO

1

Adolescența este o vârstă de legătură, un liant între elemente aflate în opoziție. Este vârsta tranziției dintre copilărie și tinerețea productivă, dintre familia de origine și cea care va fi formată, dintre școală și muncă, dintre descoperirea propriei individualități și cea a lumii din jur. Adolescentul este închis într-o colivie de aur realizată din iluzia împlinirii dorințelor. Societatea îi promite că poate obține orice, că poate deveni oricine, că nu există limită în dorințe și că toate se pot realiza. În susținerea acestor promisiuni vin ca mărturie oameni specializați în diferite domenii de activitate.

Într-un astfel de context, în care ofertele creează nevoi nelimitate, miercuri, 23 noiembrie 2022, elevii claselor a IX- a B, a X- a B și a XI-a A de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, au luat parte la o întâlnire de suflet cu doamna avocat Dana Abdulbaki, din cadrul Baroului de Avocați Botoșani.

Coordonată de doamna prof. Antoneta Iftimiciuc, consilier școlar, desfășurată cu sprijinul și susținerea părintelui director, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, activitatea intitulată:

„Copil catine sunt și eu”, face parte dintr-o serie de activități educative concepute, organizate și desfășurate în cadrul proiectului extracurricular: „Prietenia-floare rară”. Scopul activității a fost acela de a afla noutăți cu privire la profesiile din sistemul judiciar, de a descoperi ce înseamnă a fi avocat.

Prevenirea fenomenului de bullying în rândul elevilor a reprezentat un alt element de interes, ținând cont de faptul că, în ultima perioadă, fenomenul pare a fi tot mai frecvent întâlnit în mediul școlar și nu numai. Comportamentele de bullying reprezintă o încercare de a obţine ceva prin metode coercitive, prin intimidare, fiind asociată cu aşteptări de succes ale comportamentului agresiv. De aceea, tinerii trebuie să știe cum să-și gestioneze frustrările, cum să-și exprime nemulțumirile și așteptările.

De asemenea, s-a avut în vedere creşterea gradului de conştientizare a tinerilor, adulților, cu privire la provocările lumii de azi, precum şiiniţierea unor dezbateri, spre a dezvolta gândirea critică şi spre a formula întrebări şi opinii referitoare la teme relevante, cum ar fi: „prietenia” și „bullyingul”. 

Elevii au beneficiat de consiliere în conformitate cu experiența în domeniul juridic a doamnei avocat. Au primit informații care să-i determine să dezvolte și să devină adevărați ambasadori ai unor valori, precum: solidaritatea, egalitatea, libertatea, spiritul tolerant, cooperarea.

Cadrele didactice și elevii, care au participat la activitatea „Copil ca tine sunt și eu”, aduc alese mulțumiri tuturor celor implicați în derularea acestei activități educative.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web