Dorohoi News Logo

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi - FOTO

1

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne o filă miraculoasă a istoriei româneşti. Desăvârşirea unităţii naţionale a poporului român este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată prin vrerea unui neam dornic de unitate şi cu iubire de neam.

Ziua de 1 decembrie a fost sărbătorită la Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi așa cum se cuvine, cu mare patriotism și dăruire.

Elevii au fost invitați să trăiască emoția unui moment de răscruce din istoria noastră și să evoce cu recunoștință măreția unor oameni care au crezut cu toată ființa lor că între frați nu trebuie să existe graniță.

În acest sens, s-a desfășurat marți, 29 noiembrie, în Aula Colegiului Colegiul Național „Grigore Ghica”, un program artistic în cadrul proiectului Educațional „SUFLET DE ROMĂN”. Proiectul a avut caracter interdisciplinar, oferind elevilor oportunitatea de a îmbina educaţia muzicală, literatura, istoria şi desenul. 

Activităţile proiectului:
1. Prezentare fillmuleţ - doamna prof. Pavel Daniela
2. Moment cultural-artistic realizat de Grupul vocal al colegiului, coordonați de doamna prof. Agrăpinei Carmen.

Au fost interpretate melodiile: „Cât trăim pe acest pământ”(grup vocal), „Ţara mea-i un colţ de rai  - solistă Rumega Roxana din clasa a IX-a F, „România mea” (grup vocal), „Pentru ea” – solistă Vicol Bianca Alexandra din clasa a XI-a A şi Imnul de stat al Rmomâniei.

Acompaniamentul instrumental a fost realizat de elevii: Iftimie Paula din clasa a IX-a F  - Acordeon, Antocchi Andreea Cosmina din clasa a XI-a D – chitară, Ionicescu Eduard din clasa a XI - a D – chitară, Popa Alexandru  din clasa a XII- a D – xaxofon.
3. Versuri cu semnificaţia zilei de 1 Decembrie - elevii clasei a IX-a A: Fedor Francesca, Mihai Maria Carmina, Cronţ Lavinia, Lupuşoru Andrei, Pintilie Daria şi Doroftei Cosmina, coordonați de doamna prof. Pavel Daniela.
4. Realizarea unui panou cu desene – elevii claselor IX- XII, coordonaţi de prof. Blaga Dorinel.
Programul a fost prezentat de eleva  Fedor Francesca.

„România este patria noastră şi a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți şi a celor ce va să vie.” Barbu Ștefănescu Delavrancea

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web