Dorohoi News Logo

EMINESCU... viu prin glasul fiecărui elev al Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți - FOTO

327372729_497841795763382_5832402489616107530_n

Ziua de 15 ianuarie, ziua Luceafărului poeziei românești a fost celebrată prin activități specifice de către elevii claselelor V-VIII ai Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți.

Aceștia și-au dovedit pentru câteva clipe talentul actoricesc prin memorarea unor creații poetice aparținând poetului Mihai Eminescu și recitarea lor în cadrului Concursului Cel mai bun recitator. Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!, La arme, Luceafărul, Lacul sunt doar câteva dintre poemele pe care elevii școlii noastre le-au pregătit pentru concurs, acestea fiind texte emblematice ale liricii eminesciene. 

În timp ce unii elevi au pregătit poezii pentru concurs, ceilalți au realizat un mini portofoliu cu date importante despre creația poetului nepereche. În cele din urmă, juriul, format din câțiva elevii bine pregătiți, a acordat note elevilor participanți. Munca acestora a fost răsplătită atât prin acordarea de diplome, medalii și cărți de lectură, cât și prin aprecierea și popularitatea celorlalți. Zâmbetul, încântarea, voioșia și creșterea stimei de sine au fost doar câteva dintre ingredientele care au pus bazele acestui concurs și a întregii activități.

Elevii au conștientizat prin joc și creativitate, importanța cunoașterii valorilor culturale românești și a zilei de 15 ianuarie, fiind convinși că următoarele activități îi vor responsabiliza să devină din ce în ce mai buni. (Profesor de limba și literatura română – Oana Bejenaru)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web