Dorohoi News Logo

O altă toamnă, un nou început… de grădiniță! FOTO

Gradinita nr.7_01

Începerea  unui nou an şcolar, mai ales la grădiniță, este întotdeauna un motiv de bucurie, dar mai ales de mari emoţii, fie că suntem elevi, părinţi sau dascăli.

Grădiniţa nr. 3 din Dorohoi a debutat cu brio în noul an școlar. Aici vor face primii pași în viața de învăţăcel peste 200 de copii. Grădinița are program normal, iar la festivitatea din acest an nu au fost invitate personalități din oraș, din dorința de a centra atenția asupra copiilor, nu a figurilor politice.

Grădiniţa 6 a început încă din prima zi să lucreze cu copiii, să îi familiarizeze cu ambientul şi să îi includă pe copii la diferite jocuri de socializare. “Suntem pregătite sufleteşte pentru a începe un an nou, cu multă linişte sufletească şi cu speranţa că va fi mai bine. Avem încredere în copii şi în părinţii care i-au dat în grija noastră, suntem marcaţi bucuros de un număr atât de mare de copii,” a declarat directorul instituţiei, prof. Mariela Dupu. Cei 125 de copii au fost împărţiţi în grupe pe nivele de vârstă, rezultând 45 de copii la program normal şi restul de 80 la program prelungit.

O altă grădiniță care se bucură de mare încredere din partea mămicilor dorohoiene este Grădinița numărul 7, unde vin zilnic peste 110 copii. La festivitatea de debut au fost invitați primarul, Dorin Alexandrescu și reprezentanți de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Dorohoi.
Cei de la ISU Dorohoi  împreună cu reprezentantul Programului de Situații de Urgență al Grădiniței nr 7., Enache Maria au efectuat un exercițiu de evacuare în caz de incendiu.

La Grădiniţa cu nr. 8 există 6 grupe, 3 cu program prelungit şi 3 cu program normal, aproximativ 140 de copii. Copiii din grupele mijlocii şi pregătitoare au fost nerăbdători să se reîntâlnească, să socializeze din nou, iar cei mici se află încă în perioada de acomodare. “Ne gândeam că vom avea surprize în sensul că părinţii îşi pot înscrie copiii la mai multe grădiniţe şi apoi aleg. Toţi cei care s-au înscris s-au prezentat, stăm foarte bine la capitolul prezenţă”, a declarat directorul grădiniţei, prof. Camelia Ursea.

Grădinița numărul 9 a preferat același cadru intim pentru oficierea debutului în anul școlar 2011-2012. Aici, preotul Adrian Crețu a oficiat slujba de sfințire în prezența câtorva cadre didactice ale grădiniței și în prezența copiilor, care au fost dornici să îl asculte.

„Avem foarte mulți micuți și nu i-am putut aduce la slujbă, așa că ne am zis să defășurăm o activitate doar cu copiii mai mari și cu o parte a personalului. Suntem bucuroși că anul a început, iar toată atenția noastră va fi și este direcționată către copii”, a declarat Anișoara Dupu, directorul Grădiniței nr.9.

Conducerea Grădiniței nr. 10 situată vizavi de autogară a mers pe aceeași direcție în ce privește organizarea. Mai exact, conducerea a lansat o invitație non-formală către primarul Dorin Alexandrescu, însă și-a dedicat toată atenția și toate resursele către copilașii care vin aici. Directorul grădiniței nr . 10, Paula Gavriluță a dorit să mulțumească în mod deosebit părinților copiilor, care au fost de fiecare dată alături de conducerea instituției: „ În primul rând, le mulțumesc părinților pentru că au încredere în noi. Trebuie să ai încredere în cineva dacă îi lași în grijă copilul tău. În ce ne privește ne vom strădui să facem totul cât mai bine atât pentru copii, cât și pentru noi și părinți”.

Glasurile copiilor, unii plini de bucurie alții cu lacrimi în ochi, au răsunat astăzi în grădinițele din Dorohoi. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web