Dorohoi News Logo

Filiala Dorohoi a Centrului Județean de Excelență Botoșani - spațiu al performanței - FOTO

scoala 07

Încă de la înființare, în anul școlar 2021-2022, Centrul Județean de Excelență Botoșani a facilitat copiilor din Dorohoi și împrejurimi accesul la pregătirea pentru performanță, prin cele două centre de la Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” (grupele de gimnaziu) și Liceul ”Regina Maria” (grupele de liceu). 

Convinși fiind că „Nimic măreț și important nu a fost vreodată îndeplinit fără entuziasm”- R. Emerdon, elevii grupelor de excelență din Dorohoi, participă la programul săptămânal de pregătire pentru performanță. Investind timp prețios, muncă susținută, motivație, creativitate- ingrediente ale succesului, gimnaziștii și liceenii își multiplică eforturile în exersarea competențelor din diferite domenii- Științe (matematică, chimie, informatică, geografie) și Limba și literatura română. În plină perioadă de pregătire a olimpiadelor școlare, elevii înscriși la cursurile CEX scriu povestea unor performanțe de excepție sub coordonarea unor profesori dedicați. 

Sâmbătă, 18 martie 2023, grupele de elevi au primit vizita doamnei director al Centrului de Excelență, Botoșani, prof. Vicol Daniela, care i-a felicitat pentru perseverența de care dau dovadă, urmând cu seriozitate programul săptămânal de pregătire. În același timp, copiii au fost îndemnați să trăiască experiența competițiilor și să se simtă valorizați prin rezultatele lor, urmând sfatul înaintașilor: „Omul dorește să știe tot ce se poate ști; deci, să cercetăm, să căutăm, să aflăm, să știm!” - Dimitrie Cantemir. (Director Otilia Luca și director Gabriela Bolohan)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web