Dorohoi News Logo

Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil” 2023 organizat la Botoșani s-a încheiat cu succes - FOTO

Moisil BT_16

Sâmbătă, 25 martie 2023, începând cu ora 19, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”, într-un cadru festiv, s-a încheiat Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”. 

La competiția desfășurată în acest an la Botoșani, au participat online și onsite 79 de liceeni din 18 judeţe ale ţării, din municipiul Bucureşti și din Republica Moldova.

Într-o atmosferă impresionantă, competiția desfășurată la Botoșani și-a desemnat câștigătorii: 4 premii I, fiecare în valoare de 1000 de lei, 4 premii II - fiecare în valoare de 700 de lei, 4 premii III - fiecare în valoare de 500 de lei și 14 mențiuni, fiecare în valoare de 300 de lei au recompensat pe cei mai buni dintre competitori.

Totodată, Ștefan Cătălin Savu, elev în clasa a IX-a la Colegiul „I.L. Caragiale” din Ploiești, grație celui mai mare punctaj obținut în cel mai scurt timp de concurs, a fost desemnat câștigătorul Trofeului „Urmașii lui Moisil”. Premiile în bani au venit de la Ministerul Educației, însă acestea au fost completate și de premiile speciale pregătite de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărui co-fondator este botoșăneanul Adrian Panaete.

La festivitatea de premiere au transmis mesaje de felicitare pentru organizarea și desfășurarea competiției și au oferit diplome și medalii câștigătorilor: conf. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, domnul Inspector Școlar General, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, d-na Inspector Școlar General Adjunct, prof. Cristina Bălăucă.

Membrii Comisiei științifice și cei ai Comisiei tehnice au asigurat condiții optime de concurs, astfel încât, ceremonia de închidere a pus punct unui eveniment de suces, organizat la Botoșani.

La reușita acestui concurs, au contribuit Consiliul Județean Botoșani în calitate de partener, alături de sponsorii competiției, conform https://moisil.sepi.ro/#/sponsori , profesorii de informatică din județul Botoșani și elevii voluntari de la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani.

„Suntem într-un moment de grație al informaticii botoșănene. Am avut onoarea de a găzdui elita olimpicilor români, la a III-a ediție a Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, la Botoșani. La final, emoțiile s-au risipit și sperăm, noi gazdele, că au fost înlocuite de amintiri memorabile legate de oamenii cu care au interacționat, de provocările intelectuale generate de competiție și nu în ultimul rând, de locurile pe care le-au vizitat toți participanții la acest concurs.”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, Inspector Școlar General.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web