Dorohoi News Logo

Dorohoi: Clasă înfiinţată prin proiectul SCAN la Seminarul Teologic

Seminarul Teologic Dorohoi

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi există începând cu anul şcolar 2011-2012 o clasă de 30 de elevi, formată prin programul SCAN(Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare), desfăşurat de Guvernul României  în colaborare cu Curtea Regală a Danemarcei prin Universitatea “A.I.Cuza” din Iaşi.

Proiectul are ca obiectiv general prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar prin acţiuni de susţinere şi formare a persoanelor implicate în proces: elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate, prin identificarea permanentă de noi şanse. Cei 30 de elevi sunt copii cu posibilităţi intelectuale deosebite, dar fără mijloace materiale, care vor fi sponsorizaţi din banii proiectului pentru cazare şi masă la internat şi cantină, plata unor ore suplimentare în regim after-school şi alte avantaje.

“În special sunt vizaţi copiii cu risc de abandon şcolar, din familii monoparentale sau în situaţii de criză. Li se acordă o bursă de 400 de lei pe lună, ceea ce înseamnă cazare şi masă gratuită la noi. Se va organiza o tabără şi vor beneficia de multe alte bonusuri care apar pe parcursul programului”
, a declarat directorul unităţii de învăţământ, pr.prof. Constantin Muha.
O parte dintre profesorii Seminarului au participat pe parcursul lunii mai 2011 la cursuri de perfecţionare desfăşurate de Universitatea “A.I.Cuza” din Iaşi la motel “Bucium”-Iaşi. Clasa este pentru filiera teoretică, profilul filologie, specializarea bilingv română-engleză. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web