Dorohoi News Logo

Liceenii de la „Regina Maria” Dorohoi, locul I la etapa județeană a Concursului Național „Cu viața mea apăr viața”

Regina_2

Sâmbătă, 20 mai 2023, s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național „Cu viața mea apăr viața”. 

Sub coordonarea d-lui prof. Cătălin Scripcaru, echipa de liceeni de la ”Regina Maria”, alcătuită din Rareș Ionescu (clasa a X-a A), Alexandru Bucevschi (clasa a XI-a F), Ciprian Iluc (clasa a XI-a F) și Denis Vatamanu (clasa a XI-aF) a reușit să obțină Premiul I. 

Reușind să îmbine pregătirea teoretică și pregătirea practică, membrii echipei au demonstrat că stăpânesc perfect cele două componente ale concursului și că pot fi considerați  un exemplu pentru comunitatea școlară de la Regina Maria.

Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, urmărind: dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru; dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.  

Felicitări tuturor!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web