Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – triplă calificare la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației

1

Trei elevi ai Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi fac parte din lotul care va reprezenta județul Botoșani la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației, secțiunea TIC: Condurache Matei Mihail, Poraicu Alin Paul (clasa a X-a) și Pojoga Luca Alessandro (clasa a XI-a). Acestă etapă va avea loc în perioada 25-28 mai 2023 la Târgoviște, județul Dâmbovița.

Pentru secțiunea TIC, proba va consta în rezolvarea practică, timp de cinci ore, a unor sarcini de lucru, utilizândresursele existente pe fiecare calculator din sala de concurs. Cerințele vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare și vor viza, după caz, elemente de tehnoredactare, elemente de design, elemente de prelucrare a imaginilor, elemente de prelucrare audio/video, utilizarea bazelor de date, gestiunea paginilor web etc.

Prin această probă se vor evalua, pentru fiecare concurent, atât competențele de aplicare a noțiunilor teoretice studiate, cât și creativitatea acestuia.

Le urăm mult succes la etapa națională și îi felicităm pentru efortul depus până acum! Atunci când pasiunea pentru informatică și tehnologie se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară, într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, creativitate şi flexibilitate.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web