Dorohoi News Logo

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi - Pași mici pentru mari schimbări - FOTO

tudora

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi a fost gazda ultimei întâlniri în cadrul proiectului Erasmus+Tinysteps for great changes, 2020-1-ES01-KA229-082266.

Înperioada 15-19 mai 2023 un număr de 30 de elevi și 8 profesori din cele patru țări partenere: Spania, Italia, Serbia și Portugalia, împreună cu elevii și profesorii români, au participat la activități care au avut ca temă reciclarea și reutilizarea deșeurilor provenite din construcții. Tema proiectului este una de actualitate vizând conștientizarea problemelor de mediu cauzate de consumul iresponsabil de resurse și găsirea de soluții.

Activitățile au constat în ateliere de lucru, resturile din materiale de construcții prinzând o nouă viață prin lucrările copiilor. Am plantat flori în încălțăminte reutilizată, amrealizat tablouri din resturi de granit, marmură și faianță, expoziția finală fiind una de succes. Un alt atelier a fost organizat la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” unde am realizat ghivece tot din deșeuri provenite din materiale de construcții. Ziua de vineri a fost dedicată atelierelor creativității.

Activitățile au inclus și vizite la instituții importante, precum Primăria Municipiului Dorohoi, Instituția Prefectului și Consiliul Județean Botoșani unde am discutat despre problemele de mediu și despre soluțiile găsite de aceste instituții prin implementarea de proiecte cu finanțare europeană.

Oaspeții au fost impresionați de frumusețea zonei, în cadrul excursieide la rezervația de tisă de la Tudora, situl ROSCO076 Dealu Mare-Hârlău, arie protejată în România, organizată cu ajutorul celor de la ANANP ST Botoșani. Oaspeții au savurat autenticitatea Bucovinei vizitând Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Muzeul Satului și Cetatea de Scaun de la Suceava.

Perseverența și creativitatea și-au pus amprenta în realizarea ultimei strofe a imnului sustenabilității pe care l-am cântat cu toții. Pe parcursul celor trei ani de proiect am făcut pași mici pentru schimbări mari: am reciclat deșeuri, am învățat cum să avem un comportament prietenos față de mediu, am conștientizat problemele cauzate mediului de neglijența oamenilor. Nu în ultimul rând am legat prietenii durabile, am explorat culturile și tradițiile din țările partenerilor și le-am împărtășit pe ale noastre.

Împreună putem crea un viitor sustenabil cu pași mici, dar îndrăzneți. NU UITA: Schimbarea începe cu tine!

Echipa Erasmus

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web