Dorohoi News Logo

„Școală Europeană”, o nouă titulatură a Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi

scoala europeana

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi a răspuns apelului de înscriere în competiția „Școală Europeană” lansat în cursul lunii februarie de către Ministerul Educației, calificându-se și obținând astfel titulatura de „Școală Europeană”. 

Conferirea acestui titlu atestă calitatea actului educativ și managerial reflectată în  activitățile și programele derulate în școală orientate către valorile durabile promovate în cadrul sistemelor europene de învățământ. De asemenea, certifică pregătirea temeinică, armonizată cu dezvoltarea personală, a fiecărui elev, astfel încât acesta să-și descopere propria valoare și unicitate într-un mediu performant, creativ și definit prin empatie. Acest fapt încurajează receptivitatea față de implementarea și dezvoltarea de noi programe în acord cu politicile europene din domeniul educației menite să asigure performanța.

La ediția din acest an, a 18-a, s-au înscris 150 de unități de învățământ preuniversitar, 105 calificându-se, dintre care 6 din județul Botoșani. 

Competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web