Dorohoi News Logo

Simpozion județean „Integrarea elevilor cu cerințe speciale în comunitatea școlară” la Școala Gimnazială Dumbrăvița - FOTO

Simpozion Dumbravita_05
Marți, 13 Iunie 2023, ora 10, la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, Botoșani s-a desfășurat Simpozionul Județean „Integrarea elevilor cu cerințe speciale în comunitatea școlară - exemple de bună practică” - ediţia  a-II-a, 2023. Activitatea face parte din Proiectul „1 iunie - Și eu sunt copilul lui Dumnezeu”, aprobat de către Inspectoratul Școlar Județean, în Calendarul Activităților Educative Județene, Botoșani poziția 19.
 
Evenimentul a avut ca participanți pe domnul Primar al Comunei Ibănești Magopeț Romică, Coordonatorul Departamentului de Asistență Socială a Primăriei Ibănești - Referent Aboghioaie Petrică,  Doamna Psiholog Chiriac Adriana, Profesor Itinerant Voricică Aurelia, Profesor Logoped Verniciuc Daniel, Doamna Director Magopeț Mariana, Coordonatorul Proiectului Pr. Prof. Iftodi Marian Liviu, Profesori ai Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, Botoșani și părinți ai elevilor cu Cerințe Speciale de educație din școală.
 
Simpozionul a avut următoarele obiective: dezvoltarea abilităţilor elevilor cu CES de a se integra în școlile din comunitate, stimularea creativității artistice și literare a  200 de elevi pe tema Copilăriei la Secțiunea Plastică și Literară, punerea în practică a minim 10 noi metode pedagogice de integrare a elevilor cu CES în Școală de către 50 de profesori și realizarea unui Auxiliar Didactic cu lucrările profesorilor participanți la Simpozion.
 
Au fost aduse în atenție problemele de adaptare la clasă a elevilor cu Cerințe Speciale, s-au identificat  resursele materiale și educaționale pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, tehnici și metode psiho-pedagogice de recuperare, progres, integrare în școală și în societate a acestor elevi. De asemenea s-a accentuat importanța cooperării dintre părinți și profesori în vederea realizării unei educații de calitate iar la final elevii au primit diplome de recunoștință pentru implicarea, integrarea, adaptarea și obținerea de rezultate în cadrul activităților școlare în anul 2022-2023. Fiecare copil merită o şansă la educație, la o viaţă plină de dragoste, bucurie, prieteni şi familie. Copiii sunt darul lui Dumnezeu pentru părinții lor și reprezintă viitorul societății în care trăim de aceea este esențial să-i ajutăm și să-i sprijinim. (Pr. Prof. Iftodi Marian-Liviu)
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web