Dorohoi News Logo

Bilanț al excelenței la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Ghica_1

Excelența înseamnă că elevul a atins un nivel ridicat de performanță academică și a dezvoltat, de asemenea, abilități importante, cum ar fi gândirea critică, rezolvarea problemelor, comunicarea și munca în echipă. Înseamnă, de asemenea, că elevul a demonstrat o creștere personală și a contribuit pozitiv la comunitatea școlară din care face parte. 

Un bilanț al excelenței este important deoarece pregătește elevii pentru succes în viitoarele lor eforturi academice și profesionale.

Educația este un aspect crucial al existenței și este important să ne asigurăm că elevii noștri sunt pregătiți pentru a-și urma visurile și pentru a face față provocărilor vieții. Astfel, Colegiul Național „Grigore Ghica”, prin elevii săi, a înregistrat un succes remarcabil în anul școlar 2022-2023, aceștia obținând rezultate deosebite la diverse olimpiade și concursuri școlare.

La olimpiadele școlare, elevii au obținut o medalie de bronz la etapa națională, 6 premii I, 2 premii II și calificări la etapa națională, 5 premii II, 6 premii III și 13 mențiuni la etapa județeană; la concursurile școlare (internaționale, naționale, regionale/ județene), s-au obținut peste 70 de premii și mențiuni.

Anul acesta, Colegiului Național „Grigore Ghica” i s-a reconfirmat preocuparea constantă pentru dimensiunea europeană prin acordarea titlului de „Școală europeană”, un concurs la care au participat foarte multe școli din România.

Pe lângă aceste reușite o preocupare constantă a Colegiului Național „Grigore Ghica” este pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat, unul dintre obiectivele principale fiind înscrierea la examen a tuturor elevilor care au început clasa a XII-a, iar efortul conjugat al elevilor și al profesorilor a dus la obținerea în ultimii ani a celui mai mare procent de promovabilitate la examenul maturității în rândul liceelor din zona noastră.

Le mulțumim elevilor și părinților pentru eforturile lor, iar noi, ca instituție, vom continua să ne străduim să oferim o educație de calitate și o pregătire excelentă pentru elevii noștri. (prof. A. D.)

Vezi rezultatele la Olimpiade și Concursuri, Click AICI!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web