Dorohoi News Logo

Atelierele de vară Șotron 2023 la Grădinița Balinți Havârna - FOTO

Sotron_01

An de an, luna iulie aduce bucurie copiilor din Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havârna, respectiv Grădinița Balinți. Este luna din vacanța când profesorii voluntari, organizează ateliere de vară Șotron pentru preșcolari și elevii care au nevoie de sprijin în ceea se numește achiziție și dezvoltare intelectuală.

Și-n acest an, doamna educatoare Prof. Liliana Pricopi - coordonator local, alături de  colega ei învățătoarea prof. Camelia Clicinschi - membră în echipa de proiect, au planificat, organizat și desfășurat Atelierele Șotron 2023, coordonate la nivel național de  Asociația Ovidiu Ro - partener și un sponsor de nădejde, care-a contribuit la formarea cadrelor didactice- în sesiuni de formare online, dar și la sponsorizarea cu resurse educaționale prețioase: cărți, hărți, grafice, hârtie, jocuri educative cu ajutorul cărora activitățile au avut un mai mare succes. 

Scopul proiectului a fost acela de-a aduce împreună copiii din zonele izolate, familii vulnerabile, cu nevoi de sprijin și educare, de a-i valorifica și implica în activități de învățare pe toate planurile.

Părinții copiilor implicați în proiect au fost mereu prezenți, au deprins modalități de a lucra cu copiii și-n familie în maniera atelierelor, au fost fascinați de multitudinea de lucruri care au putut ieși din mâinile copiilor lor, iar faptul că acești copii au putut fi valorizați și antrenați în activități educative pe timpul verii este un mare câștig.

S-au organizat activități pe domenii de activitate limbă și comunicare, științe, domeniul estetic și creativ, pe dezvoltare personală și emoțională dar și socială.

Copiii au beneficiat de jocuri și activități antrenante, punând în valoare vocația și abilitățile fiecărui copil în parte. Cartea și povestea ne-au însoțit pe tot parcursul atelierelor, jocul a fost cuvântul de bază, prin joc antrenându-le și educându-le posibilitățile intelectuale, motrice , socio-emoționale și relaționale.

Atelierele Șotron aduc bucurie, aduc echilibru și continuitate în viața copilului, copilul rămâne conectat cu cartea, cu povestea, iar speranța că în anul,când va intra la grădiniță  sau școală va fi mai bun și asta îi dă putere.

Am avut alături conducerea Școlii Gimnaziale „Ioan Cernat” Havârna pe doamna prof. Mihalciuc Roberta Carla, pe doamna primar al Comunei Havârna prof. Rodica Baltă, serviciul de asistență comunitară și socială din Comun Havârna, Asociația Ovidiu ro - alături de Farmacia Catena România, Asociația Umanitară Neemia Dorohoi, DSP Botoșani, părinții și familiile copiilor eligibili.

Proiectul a fost o reușită, finalizându-se pe 21 iulie, când cei mici au primit diplome oferite de Asociația Ovidiu Ro și cărți venite de la DSP Botoșani, dulciuri oferite de doamna primar dar și de profesorii implicați în proiect.

Să nu uităm că „educația face diferența” iar după cum spunea  Sydney j. Harris „scopul educației este să transforme oglinzi în ferestre”, acest lucru am încercat și noi prin acest program, să nu ne vedem doar noi pe noi, ci să vedem lumea prin noi și cu noi.

Mulțumim tuturor pentru încredere și sprijin și așteptăm anul viitor cu noi provocări!

Echipa de proiect:
Coordonator de proiect, prof. Liliana Pricopi

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web