Dorohoi News Logo

Devine interzis pentru elevii din România! Se schimbă legea în şcoli din septembrie

elevi-2

Fără telefoane mobile în sala de curs! Regulamentul școlar se va schimba radical în România în anul școlar 2023 - 2024. Ministrul Educației și-a exprimat speranța că va reuși astfel să îmbunătățească învățământul.

În Olanda, elevii vor putea intra în sălile de curs doar cu manualele și caietele
În ultima vreme, mai multe state din Europa au interzis telefoanele mobile în unitățile de învățământ, iar China a limitat deja timpul petrecut de cetățenii minori pe telefoanele mobile.

Decizia luată şi în România cu privire la telefoanele mobile: interzis pentru cei din clasele primare
„Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă.

Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, a explicat, marți, psihologul Jeni Chiriac într-un interviu acordat pentru Aleph News.

„Aş sublinia faptul că şi România interzice în noua Lege a Educaţiei, care va intra în vigoare din septembrie. Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială.

La liceu rămâne la latitudinea fiecărei şcoli, în funcţie de regulamentul intern pe care şi-l va face. Un pas facem şi noi”, a adăugat un profer de limba și literatura română.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web