Dorohoi News Logo

Învățare și dezvoltare într-o nouă mobilitate Erasmus la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi - FOTO

erasmus 01

Formarea continuă pentru a asigura învățare de calitate, conform nevoilor noilor generații de elevi, este unul din obiectivele cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi.

În cadrul Proiectului de Acreditare în domeniul Educație Școlară, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Erasmus+, nr. de referință 2022-1-RO01-KA121-SCH-000066883, 11 profesori  de la școala noastră au participat la trei cursuri distincte, împreună cu colegi din Germania. Cursurile  au avut loc  în Croația, în  perioada 31 iulie - 4 august 2023 și s-au desfășurat în limba engleză. Îmbinând informația nouă, judicios structurată cu amabilitatea și ospitalitatea desavârșită a gazdelor,  cursanții au avut posibilitatea de a-și expune propriile experiențe didactice și de a învața din experiența celorlalți participanți și a formatorilor.

Cele trei cursuri au fost în arii diferite:
1. Shared leadership in inclusive schools, este un curs  care vizează ca participanții să dezvolte abilități de colaborare, comunicare și negociere pentru un management eficient într-o școală incluzivă.
2. Breaking the cycle: Empowering youth to overcome bullying and behavioural addictions este un curs adresat celor care doresc să creeze programe de prevenire în domeniul (cyber)bullying-ului  și să acționeze eficient atunci când elevii sunt agresori sau agresați.
3. Innovative Teaching Methods, Education in a New Era este un curs care prezintă cele mai noi metode de predare prin aplicații practice, aducând elemente de noutate cu aplicabilitate imediată.

Participarea cadrelor didactice la cursuri de formare răspunde obiectivului de dezvoltare instituțională prin diversificarea competențelor acestora în arii diferite pentru a dezvolta întregul potențial al elevilor. 
Echipa Erasmus

Disclaimer: 
„Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informaţiei”

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web