Dorohoi News Logo

S-au publicat rezultatele Bacalaureatului de toamnă 2023. Rata de promovare în județul Botoșani a depășit media națională

bac

Ministerul Educației a publicat, vineri, 25 august 2023, rezultatele inițiale din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și la centrele de examen.

În urma analizei datelor afișate, la nivelul județului Botoșani a existat o rată de promovare de 31,7%. Se pare că din cei 647 de candidați înscriși, s-au prezentat efectiv la examen 578 de candidați, promovând doar 177. Dintre aceștia, doar doi au obținut cele mai mari medii, între 8.00-8.50.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, la nivel național, rata cumulată de promovare a fost de 29,9%, rezultând că doar unul din trei candidați au promovat examenul.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Vezi rezultatele pe județul Botoșani!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web