Dorohoi News Logo

Clinchetele de clopoțel au vestit în comuna Ibănești începutul unui nou an școlar - FOTO

Ibanesti_08

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024 a avut loc luni, 11 septembrie 2023, în comuna Ibănești, la Școala „Ștefan Cel Mare” din Ibănești și la Școala „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița. Porțile școlilor au fost larg deschise pentru a primi toți școlarii de la mic la mare.

Elevii, părinții și cadrele didactice au participat la festivitate cu sufletul încărcat de emoții, de emoțiile revederii, de cele ale unei noi provocări, ale începutului unui nou drum.

Festivitatea a fost deschisă de slujba oficiată de preoții parohi din comună Berechea Vasile Ovidiu, Mihai Ștefan Bogdan și Foca Claudiu, urmată fiind apoi de cuvântul domnului primar al comunei Ibănești Romică Magopeț, de cuvântul agentul de poliție Maxim Mihai, de cel al reprezentantului SVSU Ibănești Virgil Bordei și nu în ultimul rând de cel al doamnei director Mariana Magopeț.

„În fiecare an, în luna septembrie, așteptăm cu nerăbdare cea mai mare sărbătoare a toamnei și anume deschiderea anului școlar. Este cea mai minunată zi, fiind așteptată cu emoție, bucurie, și încrede în șansa de a construi un viitor mai bun prin educație. 

Dragi elevi, sunteți cei mai importanți pentru comunitate, de aceea tratați școala ca pe un drept și nu ca pe o obligație.  Nu alegeți mereu doar calea ușoară, învățați cât mai bine, pregătiți-vă în fiecare zi pentru viață și viitoarea profesie la care visați, acumulați cunoștințe și creați-vă o bază solidă pentru a deveni oameni de succes. Anii de școală sunt decisivi în formarea voastră. Școala reprezintă o rampă de lansare  către îndeplinirea visurilor voastre, aveți încredere în munca oamenilor de la catedră, în misiunea și scopul școlii. Străduiți-vă să fiți în fiecare an școlar mai buni decât în cel precedent.

Dragi părinți, dumneavoastră reprezentați cele mai importante persoane care ghidează evoluția copiilor, de aceea misiunea noastră comună este să formăm din copilul nostru un om și un caracter puternic, cu viziune de viitor și aspirații mărețe. Vă doresc să aveți nenumărate motive de mândrie oferite de reușitele școlare ale copiilor dumneavoastră. Îmi doresc ca toți copiii să fie sănătoși, să parcurgă  frumosul drum al vieții fără obstacole, puternici și încrezători în forțele proprii. Să fiți responsabili, să-i îndrumați pe calea cea dreaptă pentru că voi sunteți modelul lor de viitor. Să le fiți mereu alături, să-i susțineți atât în demersul lor școlar cât și în alegerea drumului în viață.

Dragi profesori, voi sunteți școala. Puterea și grija voastră în școli e unică. Totul pentru copii, ei dau sens vieții voastre de dascăli și părinți. Voi îndepliniți cel mai important rol, cel de formatori ai tinerei generații. Prin activitățile desfășurate cu elevii ați promovat excelența, fapt dovedit de rezultatele excepționale ale elevilor școlii ibăneștene.

Atunci când se investește în copii, se investește în viitor, de aceea prioritatea administrației ibăneștene a fost dintotdeauna sistemul educațional local. Avem școli și grădinițe moderne, primitoare și dotate corespunzător pentru oferirea unui proces educațional de calitate. Buna educaţie înseamnă un efort şi o datorie pe care ne-am asumat-o cu toţii: autorităţile locale, cadre didactice şi părinţi.

Vă doresc tuturor un început de an cât mai bun cu cât mai multe reușite!

Păstrăm echipa pentru mai bine, tot mai bine! Putem, dar doar împreună!”, a fost discursul primarului comunei Ibănești, Romică Magopeț.

Așa cum a obișnuit de fiecare dată, la fiecare început de an școlar, primarul comunei a oferit fiecărui copil de la grupa pregătitoare câte un cadou.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web