Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - educație ecologică și voluntariat în protecția mediului - FOTO

1

180 de elevi ai Colegiului Național "Grigore Ghica" Dorohoi aflați sub coordonarea a 21 de cadre didactice ale unității de învățământ, au desfășurat o activitate de ecologizare în Parcul Brazi și în zona limitrofă acestuia, din municipiul Dorohoi, în data de 16.09.2023.

Lansarea invitației de a participa, pe bază de voluntariat, la Proiectul "Ziua de Curățenie Națională - 2023", derulat de Asociația "Let's do it, România!", a mobilizat elevi și profesori ai colegiului într-o amplă activitate, chiar de la începutul anului școlar. 

Activitatea de ecologizare a constat în colectarea selectivă a deșeurilor, iar prin implicarea elevilor, s-a propus ca aceștia să își dezvolte competențele de investigare a realității înconjurătoare și să își formeze comportamente responsabile față de mediu.

Colegiul Național "Grigore Ghica" Dorohoi aplică astfel, în mod eficient, un principiu al școlii moderne: acela al trecerii de la teorie la practică - și pentru dezvoltarea spiritului ecologic al elevilor. Coordonator program Prof. Irina Munteanu

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web