Dorohoi News Logo

Victimele Holocaustului comemorate la Școala Cornerstone din Dorohoi - FOTO

1

Cu prilejul Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului din România, marcată pe 9 octombrie, elevii, cadrele didactice și voluntari ai Asociației Hope for the Children International au adus un omagiu victimelor evenimentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial, exprimandu-și solidaritatea cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din aceea perioadă.

Scopul activității  a constat în prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, precum și păstrarea memoriei trecutului.

De asemenea, în acest an, s-au comemorat 82 de ani de la debutul deportărilor evreilor în Transnistria. În acest sens, s-au realizat activități care să stârnească interesul și empatia elevilor între care: prezentarea semnificației zilei de 9 octombrie; amenajarea panoului de pe holul școlii cu materiale realizate de elevi; plantarea de bulbi de brândușe galbene în curtea școlii, în forma Stelei lui David, dar și prezentarea unor filmulețe cu mărturii  ale supraviețuitorilor și interviuri cu evrei din Dorohoi, urmate de un moment de reculegere.

Nu în ultimul rând, reprezentanții școlii au încheiat un parteneriat cu Institutul Intercultural din Timișoara referitor la Holocaust, din care fac parte școli din alte state europene.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web