Dorohoi News Logo

Liceenii reginiști din nou la grădiniță în Școala altfel - FOTO

gradinita 8 09

„Exploratori în lumea emoțiilor- Ce bine că ești!”și săptămâna Școala altfel aduc împreună elevii de la Liceul ”Regina Maria” Dorohoi și preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit Nr.8 Dorohoi.
Colaborarea între elevii de liceu și preșcolari este o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea abilităților sociale și gestionarea emoțiilor fiind o modalitate educațională de a cultiva învățarea și empatia în rândul noilor generații.

Activitatea desfășurată în cadrul proiectului Exercițiu de contemplație!, coordonată de consilier școlar, prof. Verenciuc Ștefania Larisa, prof. Amariei Nicoleta și d-nele educatoare Turiceac Liliana și Dobre Viorica, a avut ca scop stimularea elevilor pe direcția unei exprimări emoționale deschise, autentice, spontane și descoperirea abilităților empatice, antrenarea conduitelor prosociale și de socializare. 

Colaborarea  elevilor din clasa a XI- a E și a preșcolarilor de la grupele Piticii voinicii și Ursuleții s-a materializat într-un dialog sincer și plin de energie.

Printre beneficiile colaborării liceenilor și preșcolarilor menționăm dezvoltarea abilităților sociale, exprimarea deschisă a emoțiilor, depășirea barierelor de vârstă.

Jocul de rol din finalul activității a condus la înțelegerea emoțiilor și a demonstrat cum pot fi gestionate în diverse situații.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web