Dorohoi News Logo

Dezvoltarea durabilă – un obiectiv al Liceului „Regina Maria” Dorohoi - FOTO

3

Luni, 23 octombrie 2023, Liceul «Regina Maria» a fost gazda Conferinței pe tema dezvoltării durabile, eveniment organizat de Asociația nonguvernamentală TERRALBASTRA, cu sediul în Paris, Franța, în parteneriat cu Asociația Profesorilor Francofoni din Botoșani.  

Evenimentul a reunit elevi din clasele IX-XII, tineri preocupați de domeniul științei și al protecției mediului, motivați să dobândească instrumente prin care să poată proiecta un viitor optimist și pe măsura așteptărilor lor. 

Conferința susținută de dl. Dominique Lefèvre, președintele fondator al asociației franceze, specialist în domeniul protecției mediului, a avut impact și la nivel pedagogic, prin instrumentele oferite pentru abordarea Obiectivelor dezvoltării durabile în cadrul orelor de Limba Franceză. Este o continuare firească a activităților organizate la Liceul „Regina Maria” în cadrul atelierelor în care elevii au descoperit principiile dezvoltării durabile, rolul și consecințele în viața cotidiană a acțiunilor întreprinse la nivel individual și colectiv. 

Pentru elevi, jocul dintre imagini și limba franceză a conturat diagnoza lumii în care trăim, cu recorduri de temperatură, fenomene naturale extreme și multe întrebări pentru ceea ce va urma. Cu toate acestea, din puzzle-ul complicat nu au lipsit resursele generației tinere – entuziasmul, energia, dorința de implicare, dar și puterea educației în conturarea viitorului. 

În anul școlar prezent, Liceul “Regina Maria” își continuă preocuparea pentru integrarea Obiectivelor educației durabile în ora de Limba Franceză, prin organizarea de secvențe didactice inițiate și coordonate de Asociația TERRALBASTRA, oferind orelor de curs un caracter inovator și ancorat în realitatea cotidiană, limba franceză dovedindu-și rolul de instrument în descoperirea unei întregi lumi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web