Dorohoi News Logo

„La școală în siguranță!” activitate desfășurată alături de jandarmi la Liceul „Regina Maria” Dorohoi - FOTO

Activitate jandarmi Liceul Regina Maria_10

Activitate de prevenire a unor comportamente nocive, antisociale la Liceul „Regina Maria” Dorohoi, desfășurată împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Detașamentul Dorohoi.

Sub îndrumarea consilierului școlar, prof. Verenciuc Ștefania Larisa, a prof. Amariei Nicoleta, Gomeniuc Oana, Ocu Iuliana, cu participarea căpitanului Zară Eusebiu și a plt.adj. Condrea Alin, reprezentanți ai Jandarmeriei,  elevii claselor a IX-a, a X- a și a XI-a au fost informați asupra ce presupune fenomenul bullying/cyberbullying dar și consumul de substanțe halucinogene și impactul acestora asupra personalității indivizilor și dezvoltării acestora.

Cu această ocazie au fost prezentate elevilor aspecte referitoare la prevenirea implicării elevilor în faptele antisociale, manifestări și tendințe ale delicvenței juvenile, cauze și condiții favorizante, noțiuni generale privind răspunderea penală și contravențională precum și principalele fapte care constitue infracțiuni și contravenții.

Activitatea a fost un dialog deschis între elevi si reprezentanții jandarmeriei care au oferit  informații si clarificări referitoare la consecințele propriilor comportamente. 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web