Dorohoi News Logo

Sărbătoarea Recunoștinței, prilej de explorare a culturii americane

Recunostinta (1)

Sărbătorită în fiecare a patra zi de joi din luna noiembrie, Sărbătoarea Recunoștinței (sau „Thanksgiving Day”, după numele său american original) a fost întâmpinată cu mult entuziasm de colectivul de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Cornerstone Dorohoi.

În urma unei frumoase colaborări de durată între Școala Cornerstone și vorbitorul nativ american de limbă engleză, Annette Gray, elevii au beneficiat de o experiență culturală inedită - o călătorie în timp, în anii 1600. Alături de cadrele didactice participante, elevii au descoperit contextul istoric, cultural și religios care a generat o sărbătoare a mulțumirii pe continentul american.

Copiii au avut ocazia să afle despre nume importante din istoria Statelor Unite ale Americii, cum ar fi președinții care și-au adus contribuția la propagarea acestei sărbători, dar și nume importante ale inițiatorilor sărbătorii. Dintre acestea amintim puritanii englezi, guvernatorul coloniei britanice Plymouth, William Bradford, dar și indianul Squanto care a jucat un rol esențial în supraviețuirea de peste iarnă a coloniștilor englezi, în căutare de libertate religioasă.

Participanții au interacționat prin întrebări, teme de gândire, dar și materiale foto și video, detalii ce au făcut evenimentul cu atât mai dorit și apreciat de copii. Și pentru că aproape orice lecție are și o mică temă pentru acasă, copiilor li s-a propus să privească la un lucru frumos din viața lor și să fie recunoscători pentru acesta.

Thanksgiving, after all, is a word of action!

Happy Thanksgiving Day!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web