În aceste vremuri tulburi în care războaiele ne îngreunează viața, singurele lucruri care ne bucură au rămas sentimentele pozitive stârnite de evenimentele frumoase pe care suntem datori să le căutăm și să le găsim în jurul nostru, pentru copiii noștri.
Din acest motiv Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a realizat o colaborare cu frații noștri de peste Prut, Instituția de Educație Timpurie Nr. 43 „Zâmbetul” din municipiul Bălți, Republica Moldova și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Dorohoi.
Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, director, prof. Dupu Anișoara Doinița, prof. Calistru Loredana, prof. Știr Sorina, prof. Burlacu Lenuța și prof. Simion Georgiana împreună cu preșcolarii de la grupele „Fluturașii” și „Vrăbiuțele”, în cu prof. Dupu Mariela, prof. Grigoraș Florentina și prof. Pojoga Simona și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Dorohoi au creat o punte de emoții cu doamnele director, prof. Talpă Ana, prof. Jumiga Aliona și coord. muzical Adauje Coralia împreună cu preșcolarii de la Instituția de Educație Timpurie Nr 43 „Zâmbetul”, Bălți.
Activitatea face parte din cadrul Proiectului Educațional Transfrontalier „Educație Online fără hotare” / „Pod de emoții peste Prut”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și instituțiile amintite mai sus.
În cadrul întâlnirii preșcolarii celor trei unități și-au exprimat emoțiile trăite atunci când au făcut cunoștință unii cu ceilalți, și-au prezentat unitatea în care învață, precum și orașul în care locuiesc. Și-au exprimat de asemenea mândria de a fi român și de a trăi într-o țară care le oferă pace, stabilitate, dreptul la educație, la sănătate, la o viață mai bună.
Activitatea a continuat cu o lectură din care copiii au învățat că emoțiile pozitive sunt cele care ne ajută să trăim și să creștem frumos. Aceasta face parte din cartea „Emoțiile de la teorie la poezie” scrisă de Ion Ovidiu Pânișoară, material oferit în cadrul Proiectului pentru Educație Timpurie Incluzivă și de Calitate (ETIC).
Totul s-a finalizat cu un moment dedicat Zilei Drepturilor Copiilor, moment în care preșcolarii au dansat, s-au îmbrățișat și și-au exprimat sentimentele de prietenie.