Dorohoi News Logo

Ziua Națională a României sărbătorită la Școala Gimnazială Cornerstone - FOTO

poza titlu

„Ţara nu se serveşte cu declaraţii de dragoste, ci cu muncă cinstită şi, la nevoie, cu jertfă.” a spus Mihail Sadoveanu, iar cadrele didactice din școala noastră, pornind de la acest îndemn, au sădit în sufletele copiilor valorile morale ale poporului român: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate, învățându-i să preţuiască şi să respecte obiceiurile şi tradiţiile cu care s-au născut, să-și iubeacă semenii, meleagurile natale, portul românesc.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, elevii au demonstrate atât prin activitățile realizate la nivelul clasei sau grupei, cât și prin programul artistic de la nivelul școlii că spiritul patriotic românesc va dăinui, reamintind prin poezie şi cântece patriotice faptele măreţe ale bravilor soldaţi şi conducători care ne-au lăsat moştenire o ţară.

1 Decembrie ne amintește, an de an, că această națiune a avut forța de a-și împlini marile idealuri, chiar în pofida celor mai potrivnice circumstanțe istorice. Ziua Marii Uniri este prin ea însăși un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională.

Fie ca 1 Decembrie să aducă tuturor românilor și celor ce simt și gândesc româneste speranța unui viitor mai bun și sentimentul de mândrie că sunt români!

La mulți ani, România!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web