Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” sărbătorește 1 Decembrie – Ziua Națională a României – FOTO

Grigore Ghica_01

Elevii Colegiul Național „Grigore Ghica” au sărbătorit 1 Decembrie - Ziua Națională a României prin activități educative, în care s-au implicat plini de entuziasm, dornici să învețe, să colaboreze și  să interacționeze. 
                 
Activitățile s-au desfășurat în data de 28 noiembrie 2023, în Aula “Dimitrie Pompeiu”. Profesorii de istorie din colegiu și elevii din echipa de implementare au atras zeci de elevi din clasele a IX-a – a XII-a, printr-un program de activități interesant, interactiv și creativ.
 
Elevele din clasa a XII-a G, coordonate de d-na prof. Baroi Lidia au prezentat “Marea Unire din 1918” – într-o manieră modernă și interactivă, cu scopul de a ajuta participanții să-și consolideze cunoștințele referitoare la etapele înfăptuirii Marii Uniri din anul 1918 și rolul personalităților, făuritorii “României Mari”. De asemenea, participanții au fost provocați să completeze un quizz, realizat cu ajutorul instrumentelor digitale integrate în platforma Classroom.
 
Rezolvarea întrebărilor a fost un bun prilej de colaborare între elevii coordonați de d-na prof. Ciobanu Monica, într-un cadru activ-participativ. Elevii coordonați de dl.prof. Grădinariu George au dăruit culoare și creativitate prin lucrările realizate: planșe și postere, cu teme inspirate din Unirea provinciilor Basarabia, Bucovina și Transilvania cu România, în anul 1918. 

Elevii participanți au exersat și dreptul de a decide prin vot pentru a desemna lucrarea/planșa/posterul care a impresionat. 
 
Implicarea elevilor în proiecte/activități educative înseamnă o educație bazată pe principii și valori, pe respect și devotament, înseamnă garanția integrării tinerilor în societate, ca oameni activi și motivați.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web