Dorohoi News Logo

Suflet de român - Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - FOTO

Ghica 15

„Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!” (Alexandru Vlahuță)

Miercuri, 29 noiembrie 2023, a avut loc în Aula „Dimitrie Pompeiu” de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi un moment emoționant, în care elevii colegiului au demonstrat că au suflet de român pentru că s-au născut în România, pentru că părinții, bunicii și străbunicii lor s-au născut aici, pentru că au învățat și învață despre istoria noastră și despre valorile și credințele pe care cei care au fost le-au lăsat drept moștenire lor.

Momentul emoționant a surprins un crâmpei din evenimentele desfășurate la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, revelate în trei ipostaze: sceneta „S-a întâmplat în Ardeal” realizată de elevii clasei a X-a D, coordonați de doamna profesor Daniela Pavel, o prezentare a faptelor istorice pregătită de elevii clasei a IX-a A și a XI-a C, îndrumați de doamna profesor Monica Ciobanu, și un moment artistic în care corul colegiului aflat sub îndrumarea doamnei profesor Carmen Agrăpinei, a cântat și încântat cu melodii de suflet auditorii.

A fost un prilej de a readuce în memoria elevilor sacrificiul pe care strămoșii noștri l-au făcut pentru a exista România de azi și datoria de a respecta trecutul și de a nu-l uita. Așa cum spunea Barbu Ștefănescu Delavrancea „România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”

Mulțumim dragi elevi! (Profesorii coordonatori)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web