Dorohoi News Logo

Ziua Națională a României - sărbătorită în parteneriat de Liceul „Regina Maria” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” - FOTO

1 Decembrie_05

„Unirea tuturor românilor într-un singur stat este cea mai firească pretenție a civilizației.”-Vasile Goldiș
Pe 29 noiembrie 2023, Liceul „Regina Maria” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” au celebrat cu mândrie Ziua Națională a României printr-o serie de activități captivante, ce au pus în evidență spiritul patriotic al noilor generații.

Ziua a debutat cu entuziasmul specific tinereții în cadrul activității intitulate "Steagul să lucească, țara să înflorească!", organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, avându-l ca invitat pe profesorul Adrian Șulic. Interacțiunea captivantă și sesiunea de întrebări au adus elevii în contact direct cu valorile fundamentale ale istoriei românești.

În decursul zilei, atmosfera festivă a continuat prin intermediul activității coordonate de profesorii Tania Amarinei și Cătălin Luca. Evenimentul s-a deschis cu un cor de copii, aducând un suflu muzical deosebit la celebrarea Zilei Naționale, sub coordonarea înv. Leonid Enea. Următorul moment a fost dedicat prezentărilor despre figurile istorice care au contribuit la Marea Unire, oferind elevilor o incursiune captivantă în trecutul glorios al țării noastre. Această parte a activității a avut scopul de a consolida cunoștințele istorice și de a sublinia importanța unității în istoria României. Pentru a verifica toate cunoștințele acumulate, elevii au participat la un test de cultură generală, punându-și abilitățile la încercare și contribuind astfel la atmosfera interactivă și educativă a zilei.

Un moment de creativitate și expresie artistică a fost reprezentat prin concursul de grafică și  desen coordonat de profesorii Daniel Puhăcel și Valeriu Gorgan. Elevii au avut ocazia să-și pună imaginația în valoare, ilustrând cu pricepere și sensibilitate tema legată de istoria și tradițiile României.

La final, curtea liceului a devenit scena unei armonii colective, iar pașii de dans au vibrat în ritmul tradiției și al unității. (Tatiana M, Maia T.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web