Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria”, Dorohoi – Povestea sustenabilității prin vloguri cu Station Europe – FOTO

Moeciu (1)

În perioada 20-25 noiembrie 2023, a avut loc o inițiativă remarcabilă în Moieciu, Brașov, odată cu desfășurarea ediției a 5-a a proiectului „Vlogging Academy for Sustainability”.

Evenimentul a fost organizat de Station Europe, care a adus împreună 30 de participanți, profesori și elevi din 4 țări europene. Patru eleve ale Liceului „Regina Maria” (Furtună Teodora, Bălinișteanu Elisa, Scripcaru Carina și Moscalu Denisa), Dorohoi, alături de doamna prof. Amariei Nicoleta, au beneficiat de oportunitatea participării în acest proiect.

În perioada menționată, participanții au trăit o aventură creativă, explorând natura și vizitând obiective turistice renumite ale României, cum ar fi Castelul Bran și orașul Brașov, completând simultan o serie de provocări creative. Rezultatul a constat în vloguri inspiraționale, menite să sensibilizeze asupra mediului, vieții durabile și conexiunii umane cu natura.

Scopul „Vlogging Academy for Sustainability” este ca participanții să învețe cum să utilizeze social media și mediul digital pentru a aborda teme importante și pentru a răspândi informații și conștientizare despre problemele de mediu, devenind astfel vloggeri pentru sustenabilitate.

Prin provocările sale, Station Europe își propune să ajute tinerii să înțeleagă mai bine problemele climatice și ale biodiversității. Această ediție a Vlogging Academy este concepută pentru a-i ajuta pe tineri să devină lideri comunitari, comunicatori eficienți și creatori de schimbare care prosperă în societatea digitală. Tinerii vor învăța să comunice, să colaboreze, să cerceteze, să creeze și să publice conținut relevant comunităților lor, conectați la protecția mediului și Sustainable Development Goals – SDGs (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă).

„Blooming Schools” este un proiect finanțat de UE implementat în 4 țări europene: Grecia, Portugalia, Malta și România. Astfel, Liceul „Regina Maria” Dorohoi se bucură de încă o reușită în ceea ce privește implicarea elevilor și profesorilor în diverse proiecte educative. (Teodora F.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web