Dorohoi News Logo

„De la Viziune la Acțiune: Proiectul „Green Cities of YOUth” Pași Importanți Spre Sustenabilitate

Green_city_01

Între 13 și 19 noiembrie 2023, s-a desfășurat în Madrid, Spania, o etapă importantă din implementarea Proiectului ”Green Cities of YOUth,” derulat de Group of the European Youth for Change - GEYC (România), în colaborare cu Liceul „Regina Maria”, proiect ce și-a propus să inspire și să informeze tinerii din Spania, Germania și România cu privire la aspectele legate de sustenabilitate în context urban.
 
Prin intermediul unor activități practice, precum plantarea de copaci pentru îmbunătățirea calității aerului, construirea unui adapost pentru insecte și învățarea gestionării inovatoare a deșeurilor, tinerii au acumulat spirit de echipă și responsabilitate socială, experiențe interculturale, respectiv interacțiunile participanților au evidențiat diversitatea de perspective în abordarea problemelor de mediu la nivel global.

„Green Cities of YOUth” a subliniat importanța implicării tinerilor în modelarea unui viitor sustenabil. Proiectul nu a fost doar o călătorie fizică, ci și o călătorie interioară prin idei și convingeri. Într-o lume amenințată de schimbările climatice, tinerii au fost pionierii unei revoluții colorate, aducând nu doar un zâmbet pe fețele orașelor, ci și schimbări durabile în mentalitatea comunităților lor. (Moscalu Ionela și Vatamanu Marian, participanți la mobilitatea din Spania)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web