Dorohoi News Logo

Când au loc simulările Evaluării Naţionale și simularea Bacalaureatului

simulari

Ministrul Educației a anunțat datele la care vor fi organizate simulările examenelor naţionale. Mai precis, simulările pentru Bacalaureat vor avea loc în martie, pe când cele pentru Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a, în februarie.

Ministerul Educaţiei a anunțat, marți, 12 decembrie, că a aprobat ordinul și l-a trimis către Monitorul Oficial. Acesta stabilește datele exacte pentru simulări.

Conform Ministerului, simularea Evaluării Naționale va avea loc în luna februarie, pe parcursul zilelor de 5, 6 și 7. Rezultatele vor fi anunțate la data de 23 februarie.

În plus, conform ordinului, simularea probelor Bacalaureatului este programată pentru luna martie, în intervalul 4-7, iar rezultatele vor fi anunțate pe 15 martie.

„A fost aprobat şi trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024!

Listele cuprinzând conţinuturile pentru simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a şi pe cele pentru simularea examenului de bacalaureat sunt anexe ale acestui ordin şi vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Care sunt disciplinele la care vor fi testați elevii
Ministerul a anunțat și disciplinele la care elevii urmează să fie testați în cadrul simulărilor.

În cazul Evaluării Naţionale pentru pentru absolvenţii clasei a VIII-a, disciplinele sunt următoarele:
Limba şi literatura română
Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă
Matematică.

În ceea ce privește simularea examenului de Bacalaureat, disciplinele anunțate de Minister sunt:
Limba şi literatura română
Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale
Matematică
Istorie
Fizică
Chimie
Biologie
Informatică
Geografie
Logică
Argumentare şi comunicare
Psihologie
Economie
Sociologie
Filosofie.

Simulările pentru examenele naționale reprezintă teste practice și exerciții de pregătire destinate elevilor care se pregătesc să susțină examene importante, precum Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

Aceste simulări au mai multe scopuri:
Pregătire Practică: Simulările oferă elevilor oportunitatea de a se familiariza cu formatul, structura și nivelul de dificultate al examenului național.
Evaluare Preliminară: Aceste teste oferă școlilor și profesorilor un instrument de evaluare a nivelului de pregătire al elevilor înainte de examenul oficial.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web