Dorohoi News Logo

Absolvenți de succes – proiect derulat în cadrul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi - FOTO

ghica 03

Luni, 11 decembrie, a avut loc în aula Dimitrie Pompeiu a Colegiului Național Grigore Ghica prima activitate a proiectului „Absolvenți de succes”, având un invitat special: Mădălina Cojocaru.

Mădălina este absolventă a colegiului nostru (promoția 2016), absolventă a Facultății de Bioinginerie Medicală și membră a echipei Mavis Artificial Heart.

Echipa Mavis Artificial Heart a fost formată din studenți de la Facultățile de Bioinginerie Medicală și Medicină Generală ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a fost îndrumată de către dr. Alexandru Pleșoianu.

Pe parcursul acestui an, Mădălina Cojocariu a fost liderul echipei cu o implicare activă în partea de electronică și testare a proiectului, timp în care s-a ocupat de organizarea și susținerea echipei pentru a realiza un prototip funcțional.

Această echipă extraordinară, beneficiind de infrastructura din cadrul Centrului de Inovare si Transfer Tehnologic – MAVIS al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a reușit să creeze un prototip inovator pentru a participa la prima competiție ce a avut ca scop crearea unei inimi artificiale – Heart Hackathon.

Finala a avut loc la sfârșitul lunii octombrie în Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii, echipa Mavis Artificial Heart obținând „Premiul pentru cea mai avansată inimă artificială”. „A fost o experiență din care am învățat să fim mai curioși și încrezători în abilitățile noastre pentru a transforma provocările în oportunități.” (Mădălina C).

Felicităm echipa Mavis Artificial Heart pentru realizarea acestui proiect deosebit iar Mădălinei îi mulțumim pentru activitatea desfășurată în cadrul școlii, pentru implicare și pentru dialogul deschis purtat cu elevii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web